Европейският парламент прие преговорната си позиция по удостоверението на ЕС

...
Европейският парламент прие преговорната си позиция по удостоверението на ЕС
Коментари Харесай

ЕП прие преговорна позиция за ваксинационния сертификат

Европейският парламент одобри преговорната си позиция по удостоверението на Европейски Съюз за, с което се чака да се възвърне свободното придвижване в Общността. Евродепутатите декларират, че то би трябвало да бъде в действие за не повече от година.
Документът, който може да бъде в дигитален или книжен формат, свидетелства, че неговият собственик е имунизиран против ковид, има негативен резултат от неотдавна изработен тест или се е възстановил от болестта.
 Ваксинационният зелен документ в Европейски Съюз е на път да докара до съществени проблеми Ваксинационният зелен документ в Европейски Съюз е на път да докара до съществени проблеми
Преговорите за бъдещия европейски зелен документ, който сертифицира дали носителят му е имунизиран, прекарал е болестта COVID-19...
няма да служат като документ за пътешестване, нито ще се трансфорат в авансово изискване за практикуване на правото на свободно придвижване, споделят евродепутатите. Притежателите на удостоверението не следва да подлежат на спомагателни ограничавания като карантина, самоизолация или тестване.
Членовете на Европарламента акцентират, че с цел да се избегне дискриминация на тези, които не са имунизирани и заради стопански аргументи, страните-членки следва да „ подсигуряват универсално, налично, навременно и гратис тестване “.
Страните-членки би трябвало да одобряват удостоверения за имунизация, издадени в други страни членки на лица, на които е сложена ваксина, позволена за приложимост в Европейски Съюз от Европейската организация по медикаментите.
За другите ваксини решението се оставя на националните управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР