Европейският парламент прие преговорната си позиция по предложението за удостоверение,

...
Европейският парламент прие преговорната си позиция по предложението за удостоверение,
Коментари Харесай

Европарламентът: Удостоверението за COVID-19 да улеснява движението без дискриминация

Европейският парламент одобри преговорната си позиция по предлагането за уверение, което утвърждава правото на свободно придвижване в Европа по време на пандемията, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал в четвъртък.

Членовете на Екологичен потенциал се съгласиха, че новото " уверение на Европейски Съюз за COVID-19 " - вместо цифровото зелено уверение, както бе препоръчано от Комисията - следва да бъде в действие за 12 месеца, само че не за по-дълъг интервал .

Документът, който може да бъде в дигитален или книжен формат, свидетелства, че обещано лице е било имунизирано против ковид или че е посочило негативен резултат от неотдавнашен тест, или се е възстановило от инфекцията. Въпреки това удостоверенията на Европейски Съюз за COVID-19 няма да служат като документ за пътешестване, нито ще се трансфорат в авансово изискване за практикуване на правото на свободно придвижване , споделят евродепутатите.

Законодателното предложение, обхващащо жителите на Европейски Съюз, беше признато с 540 гласа " за ", 119 гласа " срещу " и 31 гласа " въздържал се ", а предлагането по отношение на жителите на трети страни беше признато с 540 гласа " за ", 80 гласа " срещу " и 70 гласа " въздържал се ". Гласуването се състоя в сряда, а резултатите бяха оповестени през днешния ден. Парламентът и Съветът на Европейски Съюз към този момент са подготвени да стартират договаряния. Целта е да се реализира съглашение преди летния туристически сезон.

Според Народното събрание притежателите на удостоверението на Европейски Съюз за COVID-19 не следва да подлежат на спомагателни ограничавания за пътешестване, като карантина, самоизолация или тестван е.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР