Европейският парламент отхвърли предложената резолюция на групата на Зелените, която

...
Европейският парламент отхвърли предложената резолюция на групата на Зелените, която
Коментари Харесай

ВМРО: Благодарение на Джамбазки ЕП не прие резолюция, обричаща на смърт скотовъдството ни

Европейският парламент отхвърли препоръчаната резолюция на групата на Зелените, която имаше за цел ограничение на потреблението на антибиотици в отглеждането на животни. Документът бе отритнат с 450 „ срещу “, 204 „ за “ и 32 „ въздържал се “ гласа. Българските представители от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков потвърдиха безапелационната си позиция и отхвърлиха препоръчаната резолюция. „ Против “ гласоподаваха и останалите български представители в Екологичен потенциал, с едно изключение. Единственият, който поддържа скандалната резолюция и застана срещу българския интерес, беше евродепутатът Радан Кънев, оповестяват от Вътрешна македонска революционна организация и прецизират:

Още преди дни българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки сигнализира за големите отрицателни последици от приемането на сходна резолюция, ориентирана против родните селски производители. По тази причина той прикани и българските си сътрудници да гласоподават против приемането на документа и да защитят националния интерес. Припомняме, че съвсем 7000 ветеринарни лекари, специалисти в региона на здравето на животните, предизвестиха, че предлагането за надхвърляне на научно обоснованите ограничавания за използването на антибиотици за животни би заплашило здравето и благосъстоянието на добитъка и домашните любимци.

Похвално е, че тази скандална резолюция не беше призната от Европейския парламент. Защото тя несъмнено беше в отбрана лобистки ползи и щеше да заплаши българските производители. „ Зелените “ не престават да настояват, че антибиотиците, които се дават на животните, минават в човешкия организъм. А тази теза сама по себе си e безумна. Радвам се, че с сътрудниците успяхме де се обединим и да защитим българския интерес посредством гласоподаване против приемането на резолюцията, разяснява евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР