Европейският парламент осъди атаката на Хамас срещу Израел и призова

...
Европейският парламент осъди атаката на Хамас срещу Израел и призова
Коментари Харесай

Евродепутатите подкрепят Израел и искат елиминиране на Хамас

Европейският парламент осъди офанзивата на " Хамас " против Израел и прикани за филантропична пауза.

В резолюцията, призната през днешния ден с 500 гласа " за ", 21 " срещу " и 24 " въздържал се ", се декларира поддръжката на Екологичен потенциал за Израел и се акцентира, " че терористичната организация " Хамас " би трябвало да бъде отстранена ".

Евродепутатите приканват и за незабавното  взети от " Хамас ", и признават правото на Израел на самозащита, " залегнало в интернационалното право и лимитирано от него ". Изтъква се, че всички дейности на Израел би трябвало прецизно да съблюдават интернационалното филантропично право.

Екологичен потенциал предизвестява, че има заплаха нападенията на " Хамас " и израелската реакция да доведат до цикъл на все-по огромно принуждение в района . Поради тази причина се приканва за " като се отбелязва, че нападенията против цивилни лица, в това число чиновници на Организация на обединените нации, медицински служащи и публицисти, както и против гражданска инфраструктура, са съществено нарушаване на интернационалното право.

Евродепутатите показват своята дълбока тъга за загубата на стотици почтени човешки животи и ранените при неотдавнашния гърмеж в Резолюцията приканва за без значение следствие според интернационалното право, което да откри дали става въпрос за съзнателно нахлуване и военно закононарушение и - в случай че това е по този начин, се упорства причинителите да бъдат подведени под отговорност.
 Турция договаря с
Турция договаря с " Хамас " за заложниците, само че към този момент без " нищо съответно "

Много страни поискали помощта на Анкара

Екологичен потенциал показва сериозна угриженост по отношение на бързо влошаващото се филантропично състояние в линията Газа и акцентира, че е значимо да се прави разграничаване сред палестинския народ и законните му желания, от една страна, и терористичната организация " Хамас ", от друга. Евродепутатите приканват интернационалната общественост да усили даването на филантропична помощ за цивилното население в тази зона и молят Египет и Израел да си сътрудничат с интернационалната общественост за

Документът осъжда и други терористични групи в линията Газа. Евродепутатите още веднъж приканват за включване на целия Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война и ливанската " Хизбула " в листата на Европейски Съюз на терористичните групи. Освен това те упорстват за подробно следствие на ролята на Иран и страни като Катар и Русия във финансирането и поддръжката на тероризма в района.

Освен това се осъждат нападенията с ракети от Ливан и Сирия против Израел и се приканва за понижаване на напрежението в Източен Йерусалим и на Западния бряг.
 Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за филантропични паузи в спора в Газа
Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за филантропични паузи в спора в Газа

Русия упрекна Вашингтон в двуличие и двойни стандарти

Въпреки че показват мощна поддръжка за увеличение на филантропичната помощ за линията Газа, евродепутатите желаят Европейската комисия да стартира подробен обзор на цялата финансова помощ на Европейски Съюз за Палестина и района, с цел да се подсигурява, че никакви средства от Европейски Съюз не финансират директно или непряко терористични организации. Същевременно означават, че бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да продължи да дава поддръжка за построяването на мир и непоклатимост в района.

Като се акцентира нуждата от неотложно обновяване на мирния развой, резолюцията удостоверява непоколебимата си поддръжка за контрактувано двудържавно решение въз основа на границите от 1967 година с две суверенни, демократични страни , които съществуват една до друга в условия на мир и обезпечена сигурност, като Йерусалим е столица и на двете страни.

Екологичен потенциал показва загрижеността си отмитинги и набези, ориентирани против еврейското население от началото на терористичните набези на Хамас. По тази причина моли Европейската комисия и страните членки да подхващат ограничения за гарантиране сигурността на жителите от еврейски генезис.
 Хамас заяви за 3785 жертви в линията Газа
Хамас заяви за 3785 жертви в линията Газа

В лечебните заведения няма лекарства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР