Европейският парламент одобри резолюция, в която определя Русия като държава,

...
Европейският парламент одобри резолюция, в която определя Русия като държава,
Коментари Харесай

Eвропарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма

Европейският парламент утвърди резолюция, в която дефинира Русия като " страна, спонсор на тероризма ". Резолюцията беше призната с 494 гласа " за ", 58 " срещу " и 44 въздържали се, се показва в известие на Екологичен потенциал.

Решението е обвързвано с жестокостите, осъществени от режима на съветския президент Владимир Путин против украинското цивилно население. Евродепутатите акцентират, че умишлените набези и зверства, осъществени от съветските сили и техните пълномощници против цивилни жители в Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други съществени нарушавания на интернационалното и филантропичното право, съставляват терористични дейности и военни закононарушения. В резолюцията Русия е избрана като " страна, спонсор на тероризма " и " страна, която употребява терористични средства ".

Екологичен потенциал приканва Европейски Съюз да вкара уместно законодателство и да обмисли прибавянето на Русия в листата на страните, проводници на тероризъм. Това би довело до обилни ограничаващи ограничения против Москва и би имало дълбоки последствия за връзките на Европейски Съюз с Русия, означават евродепутатите.

Те приканват Съвета на Европейски Съюз да включи в европейския антитерористичен лист съветската паравоенна формация " Вагнер ", 141-ви Специален моторизиран полк, прочут още като " Кадировците ", както и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Евродепутатите упорстват Европейски Съюз да продължи да изолира Русия на интернационалната сцена, в това число когато става въпрос за участието на страната в интернационалните организации като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те чакат също да се понижат дипломатическите връзки с Москва, контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да бъдат сведени до абсолютния най-малко, а обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени.

Отправен е апел страните от Европейски Съюз бързо да приключат подготовката на идващите наказания против Москва. Евродепутатите показват очакване страните от Европейски Съюз и Европейската комисия интензивно да предотвратяват, проверяват и да подлагат на наказателно гонене всяко заобикаляне на европейските наказания, и да обмислят вероятни ограничения против страни, които се пробват да оказват помощ на Русия да преодолее наложените ограничаващи ограничения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР