Европейският парламент одобри на последната си редовна сесия набор от

...
Европейският парламент одобри на последната си редовна сесия набор от
Коментари Харесай

Работниците с непостоянна заетост ще имат нови права

Европейският парламент утвърди на последната си постоянна сесия набор от минимални права за служащите с контракт за работа на повикване, на непостоянна или краткосрочна работа, въз основата на ваучери или на работа за платформи като Uber или Deliveroo, написа Economic.

``
реклама

Всички служащи би трябвало да бъдат осведомени от първия ден като общ принцип и не по-късно от седем дни, когато това е целесъобразно, за главните аспекти на техния трудов контракт като: изложение на отговорностите, начална дата, дълготрайност, заплащане, общоприет работен ден или референтни часове за тези с непредвидими работни графици.

Конкретният набор от права включва:

• Работниците с контракти за работа на повикване или с сходни форми на претовареност следва да се възползват от минимално равнище на предсказуемост, като да вземем за пример авансово избрани референтни часове и референтни дни. Също по този начин, те би трябвало да могат да отхвърлят, без последици, задание отвън авансово избрани часове или да бъдат обезщетени, в случай че заданието не е било анулирано в точния момент.

• Държавите членки следва да одобряват ограничения за попречване на злоупотреби, като да вземем за пример ограничавания за използването и продължителността на контракта

• Работодателят не би трябвало да не разрешава, санкционира или попречва служащите да заемат работа в други компании и компании, в случай че тази работа е отвън работния график, открит с този шеф.

Нови правила за изпитателните периоди и образованието

Изпитателните периоди не могат да бъдат по-дълги от шест месеца или би трябвало да бъдат пропорционални на предстоящата дълготрайност на контракта при положение на срочна претовареност. Подновеният контракт за същата функционалност няма да води до нов изпитателен период.

Работодателят ще би трябвало да обезпечи наложително образование, което ще бъде гратис и ще се смята за работно време. Когато е допустимо, такова образование би трябвало да приключва в границите на работното време.

Окончателният текст на директивата беше признат с 466 гласа „ за “, 145 гласа „ срещу “ и 37 гласа „ въздържал се “. Държавите членки разполагат с три години, с цел да вкарат наредбите ѝ в своите национални законодателства.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР