Европейският парламент одобри днес състава на новата Европейска комисия -

...
Европейският парламент одобри днес състава на новата Европейска комисия -
Коментари Харесай

Евродепутатите одобриха новата Европейска комисия

Европейският парламент утвърди през днешния ден състава на новата Европейска комисия - с 461 гласа " за ", 157 - " срещу " и 89 " въздържали се ". Комисията фон дер Лайен ще встъпи в служба на 1 декември. Българският еврокомисар Мария Габриел ще дава отговор за науката, нововъведенията, образованието, културата и младежта.

В своето изказване пред Европейския парламент новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери уговорките, които беше поела по време пленарната сесия през юли и тези, които бяха поети от претендентите за комисари по време на процеса на чуванията. Тя акцентира, че ще работи в тясно съдействие с Парламента и ще извърши обещанията си. Тя също удостовери серия от промени в ресорите, които бяха поискани от Парламента след чуванията, чиято цел беше да се откри до каква степен претендентите са подобаващи за поста и за колегиума на членовете на Комисията като цяло.

Преди гласуването на обяд, политическите групи организираха къси срещи, с цел да обсъдят метода, по който ще гласоподават, като техните водачи направиха серия от изявления в пленарна зала.

Новата Комисия би трябвало да бъде публично назначена от държавните глави или ръководителите на държавните управления на Европейски Съюз. Нейният 5-годишен мандат се чака да стартира на 1 декември.

За първи път в историята на Европейски Съюз жена застава отпред на Европейската комисия и за първи път в състава й има съвсем еднакъв брой мъже и дами. Англия отхвърли за излъчи собствен еврокомисар поради идното овакантяване.
  Фон дер Лайен показа новите еврокомисари, Мария Габриел поема и културата Фон дер Лайен показа новите еврокомисари, Мария Габриел поема и културата
Европейският парламент в Страсбург ще гласоподава състава на новата Европейска комисия под управлението на Урсула фон дер Лайен. Ако бъде утвърдена, комис...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР