Европейският парламент обсъди днес в Страсбург приоритетите на започналото от

...
Европейският парламент обсъди днес в Страсбург приоритетите на започналото от
Коментари Харесай

Борисов в Страсбург: До 2-3 години ще преборим корупцията

Европейският парламент разиска през днешния ден в Страсбург целите на почналото от 1 януари българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Единодушни бяха пожеланията за триумф, отправени от другите парламентарни групи в наличието на премиера Бойко Борисов.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) дефинира момента като исторически. Видяхме битката на българския народ против комунизма и за независимост. Българите би трябвало да се гордеят. Г-н министър председател, би трябвало да се гордеете с това, което направихте за хората. България се бори доста сполучливо с корупцията в последните години. За защитата на границите е належащо повече европейско присъединяване. Западните Балкани имат опция да се причислят към Европейски Съюз, поддържаме тази вероятност, уточни групата на ЕНП.

Социалистите и демократите (СД) означиха, че председателството стартира на фона на конфликта сред проевропейци и националисти. Те дефинираха програмата на българското председателство като доста добре структурирана. Европейските социалисти ще се радват, в случай че председателството се насочи към обществената правдивост, която минава през данъчна правдивост - належащо е уеднаквяването на налозите, с цел да се борим с неравенството. България и Румъния би трябвало да бъдат част от Шенген, допълниха социалистите.

Европейските реформатори и консерватори (ЕКР) показаха вярата договарянията за напускането на Англия да доведат до промени в Европейски Съюз. Надяваме се председателството да работи по въпроса с съветската експанзия в Украйна, добави групата ЕКР.

Групата на АЛДЕ изрази очакване допустимо най-скоро да стартират договарянията за измененията в миграционното законодателство на Европейски Съюз. Европейската обединена левица (ЕОЛ) уточни, че доста от дилемите на председателството съответстват с нейните визии. Българското председателство е в доста добра позиция за напредъка на Западните Балкани, допълниха от ЕОЛ.

За групата " Зелени " председателството е опция за осветяването на страната ръководител. Хиляди стачкуват за опазването на Пирин, против корупцията и странното решение за разширение на туристическата зона в Банско. Това не е единствено въпрос на околната среда, а по какъв начин съблюдаваме разпоредбите на Европейски Съюз. Като председателство би трябвало да бъдете за образец, обявиха " Зелените ". България към момента е страната с най-вече корупция в Европейски Съюз, доста от подхванатите ограничения са контрапродуктивни и объркани; подателите на сигнали са застрашени, има доста въздействие от сенчести особи над медиите, допълниха те.

Групата " Европа на свободата и директната народна власт " приветства целите на българското председателство, изключително в региона на младежката безработица и за възкръсване на процесите по приобщаване на Западните Балкани. Групата " Европа на народите и свободата " прикани председателството да продължи напъните за защита на границите на Европейски Съюз и да предприеме стъпки за обезсърчаване на мигрантите. Българите са от най-старите нации на континента, Европа има потребност от тази мощ и решителност в битката с миграцията и опазването на нашата цивилизация. Приветстваме желанието за нормализиране на връзките с Русия, прибавиха от тази политическа мощ.

" Самият аз съм зелен човек, съобщи министър председателят Борисов в отговор на изявленията в дебата. Опазването на българската природа е в голяма степен предпазено от нашето държавно управление. Изпитвам голямо почитание към нашите природозащитни организации. Спирал съм с години нови инфраструктурни планове поради едно гнездо. Карал съм персонално министри да придвижват кокичета. Искам пред вас да подсигурявам, че става дума за един-единствен въжен превоз в Банско. Мога да подсигурявам, че става дума единствено за втори въжен превоз. Гарантирам, че освен, че няма да се допусне противозаконна сеч, една керемида повече няма да се постави там, сподели Борисов.

Корупция има на всички места, водим голяма борба. Избиран съм 10-11 пъти в избори в България. До 2-3 години ще се оправим добре, съобщи министър председателят.

Той означи, че българските социалисти са срещу Истанбулската спогодба, утвърдена от държавното управление. Ще положа всички старания да мине в Народното събрание, добави той.

С патриотите сме се разбрали, че етническият модел ще пазим като зеницата на окото си. Така България е образец за подражателство на задачите Балкани, добави министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР