Европейският парламент не поставя краен срок за разследването на данните,

...
Европейският парламент не поставя краен срок за разследването на данните,
Коментари Харесай

ЕП не си поставя срок за разследването на евродепутата Татяна Жданока

Европейският парламент не слага краен период за следствието на данните, че самостоятелният латвийски евродепутат Татяна Жданока е сътрудничила с съветското контраразузнаване ФСБ. Това съобщи през днешния ден представител на институцията на конференция в отговор на въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той означи, че казусът бе поверен от ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола на проверяваща комисия, която работи при закрити врата. По неговите думи се поставят старания за бърз прогрес по следствието. Говорителят не можа да уточни дали може да се чака резултат преди изборите за евродепутати през юни.

Проверява се дали Жданока е нарушила разпоредбите за държанието на евродепутатите, разясни той. По неговите думи с изключение на тази инспекция, следствие са подхванали и управляващите в Латвия. 

Говорителят посочи, че тази седмица Екологичен потенциал ще разиска опитите на Русия да се намеси в демократичните процеси в Европейски Съюз. Предвижда се да бъде разискван и казусът с Жданока, ще бъде призната резолюция, добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР