Европейският парламент настоява за санкции срещу Райън Ер, защото не

...
Европейският парламент настоява за санкции срещу Райън Ер, защото не
Коментари Харесай

Европейският парламент настоява за санкции срещу Райън Ер

Европейският парламент упорства за наказания против " Райън Ер ", тъй като не дава приемливи обезщетения на потърпевшите пасажери откакто анулира хиляди полети в Европа. В доста от случаите компанията е изплащала единствено до 100 евро отплата за анулирани полети, а доста пасажери е трябвало да купят нови билети в последния миг от други компании, които са коствали в пъти повече. На огромна част от пасажерите е било отказвано обезщетение, тъй като не са си платили застраховката на компанията, която се предлага на уеб страницата при закупуване на билета, показва изследване на Европейския парламент, представено от NOVA.

Европарламента упорства Европейската комисия да употребява всичките си принадлежности, с цел да подсигурява, че " Райън Ер " ще извърши европейските авиационни правила за правата на пасажерите.

" Райън Ер " е упрекната в монопол, обществен дъмпинг и порочна мениджърска политика. Компанията подлагала на деспотични условия водачите и кабинния личен състав, което докара и до напускането на близо 700 водача.

Всички тези дефекти в ръководството на " Райън Ер " са на гърба на европейския консуматор, считат евродепутатите.

Нискотарифната самолетна компания е понижила полетите по 34 маршрута до пролетта и не дава гаранции на купилите билети за смяна в маршрута.

Компанията получава косвена помощ от локалните районни области и летища, с цел да извозва пасажери до техните дестинациии и е недупостимо да отхвърля погашение на всички разноски по анулацията на едно пътешестване ", са причините на евродепутатите, които се сплотиха против " Райън Ер " по време на специфичен спор в пленарната зала в Страсбург.

" Райън Ер " е най-голямата компания в Европа по брой извозени пасажери и наруши целия въздушен режим на полети в Европа, разясни Еврокомисията. Компанията е обработила 75% от подадените тъжби на потърпевши пасажери. Броят на постадалите се пресмята на 300 000. Европарламентът прикани Европейска комисия да ревизира и другите нискотарифни компании. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР