Европейският парламент изразява съжаление, че продължават да съществуват значителни различия

...
Европейският парламент изразява съжаление, че продължават да съществуват значителни различия
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи Барние в преговорите с Великобритания

Европейският парламент показва страдание, че не престават да съществуват обилни разлики в договарянията с Англия, а времето за реализиране на единодушие за бъдещите връзки изтича.

В резолюция, призната с огромно болшинство в четвъртък, Екологичен потенциал прави обзор на постигнатото досега в договарянията за ново партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство и регистрира апела на договарящите страни да засилват договарянията през юли. В документа се показва страдание, че четирите кръга на договаряния не са довели до действителен прогрес и че разликите остават обилни.

Евродепутатите акцентират, че цялостното съглашение е в интерес и на двете страни. Въпреки това, за Европейски Съюз е " недопустим " методът на английската страна за селектиране на избрани политики , както и натискът за достъп до единния пазар след Брекзит, се споделя в текста. Изразява се също дълбока угриженост, че английското държавно управление желае да договаря единствено за области, които са в полза на Обединеното кралство.
 Екологичен потенциал: Кризата с COVID-19 може да пренареди геополитиката
Екологичен потенциал: Кризата с COVID-19 може да пренареди геополитиката

Адекватен отговор на Европейски Съюз във връзка с Китай...

Резолюцията удостоверява и цялостната и безапелационна поддръжка на Екологичен потенциал за основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние в договарянията му с английската страна въз основа на политическия мандат, който му е поверен от държавите-членки и Екологичен потенциал.

Евродепутатите още веднъж приканват Обединеното кралство да съблюдава уговорките си според Политическата декларация, подписана от министър-председателя Борис Джонсън и утвърдена от Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Посочва се, че прецизното осъществяване на Протокола за Ирландия и Северна Ирландия, както и добросъвестното и дейно използване на Споразумението за отдръпване, за правата на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на жителите на Обединеното кралство в Европейски Съюз, са залог за доверието, което е належащо за сключването на съглашение за бъдещите връзки.

В текста се акцентира също, че Екологичен потенциал ще утвърди бъдещо съглашение за свободна търговия единствено в случай че Обединеното кралство одобри използването на идентични условия на конкуренция (общи правила и стандарти) в региона на отбраната на околната среда, трудовите стандарти и държавната помощ, както и при изискване че бъде реализирано приемливо съглашение за рибарството.

Отбелязва се, че досега английското държавно управление не е взело участие в договаряния по наредбите за гарантиране на идентични условия на конкуренция.

Резолюцията беше призната с 572 гласа " за " , 34гласа " срещу " и 91 гласа " въздържал се ".

" Европейският съюз и Обединеното кралство показаха желанието си през юли да бъде реализиран забележителен прогрес в договарянията. С навременната резолюция, която одобри през днешния ден, Европейският парламент показва готовността си за сключването на амбициозно и заслужено съглашение, без да се жертват нашите правила и цели. " - съобщи Дейвид Макалистър, (представител на ЕНП от Германия), ръководител на комисията по външни работи на Европейския парламент и на Координационната група за Обединеното кралство.

Настоящият временен интервал изтича на 31 декември 2020 година За да може новото изцяло съглашение и съглашението за свободна търговия да влезе в действие на идващия ден, е належащо то да бъде подписано от договарящите страни най-късно през октомври. След като бъде подписано, то би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и от Народното събрание на Обединеното кралство, а при положение на така наречен смесено съглашение е нужна ратификация от парламентите на всички държави-членки на Европейски Съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР