Европейският парламент и страните-членки на ЕС обявиха, че са постигнали

...
Европейският парламент и страните-членки на ЕС обявиха, че са постигнали
Коментари Харесай

ЕП и страните-членки на ЕС се разбраха за цифровизацията на процедурите за визите за Шенген

Европейският парламент и страните-членки на Европейски Съюз оповестиха, че са постигнали съглашение по отношение на цифровизацията на процедурите за виза за страните от Шенгенското пространство, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това съглашение, което би трябвало публично да бъде утвърдено, преди да влезе в действие, ще разреши на множеството от претендентите за виза за Шенген  да правят нужните действия онлайн, в един обединен интернет уебсайт, вместо в консулска работа. Ще се издава цифрова виза под формата на баркод.

Шведската министърка по имиграционните въпроси, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз - Мария Малмер Стенергард, съобщи, че тези промени ще разрешат да се усили сигурността на Шенгенската зона, като се понижи да вземем за пример рискът от имитация.

Кандидатите за виза към този момент ще би трябвало да се явяват персонално в консулските служби единствено в случай че желаят шенгенска виза за първи път, в случай че биометричните им данни не са годни или в случай че имат нов паспорт.

Когато човек има желание да посети няколко шенгенски страни, платформата ще дефинира автоматизирано според от продължителността на престоя коя от тези страни ще би трябвало да обработи заявката за издаване на виза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР