Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха споразумение за европейски

...
Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха споразумение за европейски
Коментари Харесай

Важно споразумение за минималната работна заплата за всички страни в ЕС

Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз реализираха съглашение за европейски правила, с които да се дефинира минимална работна заплата, както е заложено в националните законодателства или в груповите контракти. Новото законодателство ще важи ще важи за всички работещи в Европейски Съюз, които имат контракт за наемане на работа.

Страните членки ще би трябвало да създадат оценка дали минималните им заплати сега могат да обезпечат порядъчен стандарт на живот, като се вземат поради социално-икономическите условия, покупателната дарба или равнищата на дълготрайната национална продуктивност или развиване.

За задачата те биха могли да основат потребителска кошница със артикули и услуги на действителни цени, както и да приложат интернационално употребявани стойности като 60 на 100 от брутната междинна заплата. Страните членки, в които по-малко от 80 на 100 от работната мощ е предпазена от груповото договаряне, ще би трябвало да изготвят проект за деяние, тъй че последователно да покачат този %.

За да изработят най-хубавата тактика, те ще би трябвало да включат обществените сътрудници и да осведомят Комисията за подхванатите ограничения, както и да създадат проекта си обществен. Също по този начин страните ще бъдат задължени да вкарат система, която да включва надеждно наблюдаване, надзор и инспекции на място, с цел да се подсигурява съвместимостта и оправянето със злоупотреби като в допълнение договаряне, подправено самонаемане, неотбелязано в допълнение работно време или повишаване на интензивността на работата. Националните управляващи ще би трябвало да подсигуряват опцията правата на работещите да бъдат възобновени при положение на тяхното нарушение.

За да влезе в действие, съглашението би трябвало да бъде утвърдено от комисията по претовареност и обществени въпроси на Европейския парламент, след което да се гласоподава в пленарна зала. Съветът също би трябвало да го утвърди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР