Европейският парламент гласува в четвъртък сутринта в подкрепа на налагането

...
Европейският парламент гласува в четвъртък сутринта в подкрепа на налагането
Коментари Харесай

ЕС наказва Полша и Унгария, въпреки че приеха 1,6 млн украински бежанци

Европейският парламент гласоподава в четвъртък сутринта в поддръжка на налагането на наказания против Унгария и Полша, двете негови страни членки, които одобриха максимален брой украински бежанци след началото на интервенцията на Русия на 24 февруари.

Законодателният орган на Европейски Съюз поддържа апела Европейската комисия да наложи незабавни наказания на двете страни с 478 гласа против 155, макар че филантропичната рецесия от руско-украинския спор се популяризира на унгарска и полска територия.

В прессъобщение, оповестено малко след гласуването в четвъртък, Европейският парламент настоя, че е „ извънредно време “ Европейската комисия да стартира да подхваща стъпки за отбрана на бюджета на Европейски Съюз от държави-членки, които пренебрегват върховенството на закона на блока.

Законодателите на Европейски Съюз настояха, че парите на данъкоплатците би трябвало да бъдат предпазени „ против тези, които подкопават полезностите на Европейски Съюз “.

През януари 2021 година Европейски Съюз вкара Механизма за конвенционалност на върховенството на закона, който даде инструмент, посредством който Комисията може да откаже да отпусне средства от Европейски Съюз на национални държавни управления, които евробюрократите смятат за нарушаващи общия принцип на правовата страна.

По създание това значи, че в случай че консервативните страни се опълчват на демократичния европейски мейнстрийм по отношение на това по какъв начин да ръководят – да вземем за пример приемането на законодателство от Унгария, което не разрешава преподаване на ЛГБТ+ агитация в учебните заведения или отхвърля всеобщата имиграция – на страната-нарушител може да бъде отхвърлен достъп до европейски средства, на които имат право.

Бежанци, избягали от Украйна от войната, идват на гарата в Захони, Унгария, неделя, 6 март 2022 година Броят на украинците, принудени да изоставен страната си, набъбна до 1,5 милиона. Руският президент Владимир Путин оприличи глобите на Запада против Русия с „ оповестяване на война “. (AP Photo/Дарко Войнович).

И Унгария, и Полша, при съответните им ръководени от консерватори държавни управления, оспориха регламента в Европейският съд сжалба, която беше отхвърлена от висшия съд на Европейски Съюз на 16 февруари.

Парламентарният избор значи, че Европейският съюз е насочил вниманието и ресурсите си към санкциониране на двама от личните си членове в миг, когато по-широкият европейски континент е в хаос и Русия се стреми да раздвижи мускулите си и да утвърди господството си в Украйна [терминология на изданието Rmx News, а не на Поглед Инфо].

Това също по този начин значи, че унгарското и полското държавни управления би трябвало да отклонят личното си време и запаси, с цел да се опълчват на враждебността от Брюксел, до момента в който и двете страни се стремят да овладеят филантропичната рецесия, която се разпростира по външната граница на Европейския съюз и води до банкет на стотици хиляди бежанци.

След началото на съветската интервенция в Украйна данните, предоставени от Организация на обединените нации, разкриват, че Полша и Унгария са двете страни, които са приели най-вече украински бежанци.

Към 8 март Полша одобри изумителните 1 412 503 бежанци, до момента в който Унгария е втора с 214 160. С изключение на прилежащите Словакия, Молдова и Румъния, всички други европейски страни са взели общо 258 844.

Остава нестабилно какъв брой забележителен резултат биха имали възможни следващи наказания върху публичното мнение в Унгария, защото страната се готви да се насочи към изборите на 3 април.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР