Европейският парламент (ЕП) днес прие с гласуване свалянето на имунитета

...
Европейският парламент (ЕП) днес прие с гласуване свалянето на имунитета
Коментари Харесай

Европейският парламент свали имунитета на Пучдемон и още двама каталунски сепаратисти

Европейският парламент (ЕП) през днешния ден одобри с гласоподаване свалянето на имунитета на трима каталунски сепаратистки евродепутати, в това число някогашния министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон, които са търсени от Испания за опита за оповестяване на самостоятелност през 2017 година, съобщи Франс прес.

Мярката е призната с 400 на 238 гласа и 45 въздържали се след почнало нощес скрито гласоподаване.

С сходни резултати беше свален и имунитетът на другите двама каталунски сепаратистки евродепутати, Тони Комин и Карла Понсати.

" Гласуването по въпроса за имунитета ни не визира единствено нас тримата като човеци. Днешното гласоподаване визира полезностите, които пазиме, визията ни за демокрацията и бъдещето, което желаеме да изградим в Европа ", написа през вчерашния ден Пучдемон в Туитър.

Комисията по юридическите въпроси на Екологичен потенциал позволи през февруари това събаряне на имунитети, а през вчерашния ден трите огромни групи - Европейска национална партия (175 депутати), Социалистите (145 депутати) и Възраждане (97 депутати) дадоха указания да се гласоподава в поддръжка на мярката. Те имат общо 417 от 705-имата евродепутати, а за приемане беше задоволително нормално болшинство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР