Европейският офис на Световната здравна организация призова за увеличаване на

...
Европейският офис на Световната здравна организация призова за увеличаване на
Коментари Харесай

СЗО призова да не се отменят мерките в България, ваксинираните били много малко

Европейският офис на Световната здравна организация прикани за увеличение на напъните за имунизиране в Източна Европа. Предупреди, че " приливната вълна " на Омикрон се насочва на изток и " в този момент не е моментът за анулация на ограниченията ", предава БГНЕС.

" Тези ограничения включват отбягване на пренаселени места, носене на маски на закрито, възстановяване на вентилацията и потребление на бързи проби за ранно идентифициране на случаите ", съобщи районният шеф на Световната здравна организация Ханс Клуге.

Той означи, че през последните две седмици случаите на Ковид-19 са се нараснали повече от два пъти в шест страни - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия и Украйна.

" Както се очакваше, вълната от Омикрон се движи на изток. Десет източни страни членки към този момент са разкрили този вид ", сподели Клуге.

Европейският район на СЗО включва 53 страни, в това число няколко в Централна Азия.

Клуге изрази страдание, че в някои елементи на района използването на имунизациите към момента е относително постепенно. По-малко от 40% от хората над 60 години са приключили серията ваксини в Босна и Херцеговина, България, Киргизстан, Украйна и Узбекистан. 

Той добави, че в България, Грузия и Северна Македония под 40% от здравните служащи са получили най-малко една доза ваксина за Ковид-19.

" Призовавам държавните управления, здравните управляващи и съответните сътрудници да проучат деликатно локалните аргументи, влияещи върху по-ниското търсене и приемане на имунизацията. И да разработят незабавно приспособени интервенции за повишение на % на имунизиране въз основа на характерните за подтекста данни ", съобщи Клуге.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР