Европейският космически апарат около Марс направи първата си снимка от

...
Европейският космически апарат около Марс направи първата си снимка от
Коментари Харесай

Човешко око за пръв път вижда това! Изумителни СНИМКИ от леда на Марс

Европейският галактически уред към Марс направи първата си фотография от повърхността на Червената планета и тя е изумителна. Преди няколко седмици „ Трейс газ орбитър “ се спусна на 400 км над повърхността на планетата и с помощта на него в този момент виждаме неповторим кадър – опасаният с 40-километрова ледена линия кратер „ Корольов “, който се намира надалеч в северната част, оповестява space.com.

Снимката е направена на 15 април до момента в който орбиталният уред е тествал системите за цвят и тон на камерата си, обясниха от Европейската галактическа организация. Очаква се камерата да стартира същинската си работа този уикенд.

„ Развълнувани сме, че най-сетне започнахме да събираме данни от Марс с този свръхестествен галактически уред. Тесовите изображения, които видяхме, в действителност сложиха летвата високо “, разяснява Хакан Сведхем от плана за „ Трейс газ орбитър “.

Апаратът е част от програмата „ ЕкзоМарс “ на Европейската галактическа организация, реализиране благодарение на Руската федерална галактическа организация.




Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР