Европейският комисар по въпросите на цифровите технологии Тиери Бретон отправи

...
Европейският комисар по въпросите на цифровите технологии Тиери Бретон отправи
Коментари Харесай

Брюксел предупреди компанията Мета и Зукърбърг за дезинформации във Фейсбук и други платформи

Европейският комисар по въпросите на цифровите технологии Тиери Бретон насочи през днешния ден предизвестие към " Мета " (Meta) по отношение на внезапното увеличение на погрешната информация в нейните платформи и даде на шефа на компанията Марк Зукърбърг 24 часа, с цел да заяви какви ограничения ще предприеме за възстановяване на обстановката, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Предупреждението се отнася до материали, оповестени във Facebook и други платформи " след терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел и дезинформацията в подтекста на изборите в Европейски Съюз ", съобщи Тиери Бретон в известие в обществената мрежа " Блускай ".

" Наясно сме със известията за забележителен брой " дийпфейкове " и манипулирано наличие, които са се разпространявали на вашите платформи, някои от които към момента се появяват онлайн ", написа комисарят в писмо до Зукърбърг. Вчера сходно предизвестие беше изпратено и до шефа на " Екс " Илон Мъск.

Еврокомисарят напомни отговорностите за модериране на изявленията и за унищожаване на противозаконното наличие според новото европейско законодателство за цифровите услуги (DSA), което влезе в действие в края на август.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР