Европейският автомобилен пазар се свива за пети пореден месец, като

...
Европейският автомобилен пазар се свива за пети пореден месец, като
Коментари Харесай

Рекордно ниски продажби на коли в Европа през ноември

Европейският авто пазар се свива за пети следващ месец, като рекордно ниските регистрации за ноември отразяват какъв брой постепенно промишлеността се възвръща от дълбините на рецесията с доставките, написа Bloomberg.

Продажбите на нови коли спаднаха със 17% до 864 119, което е най-слабият резултат за този интервал на годината, откогато Асоциацията на европейските автомобилни производители стартира да следи данните през 1993 година Увеличението на регистрациите на нови коли, по отношение на първите 11 месеца на предходната година е едвам 0,8 %.

Продажби

Това се отнася за Германия, най-големия европейски пазар на коли, където общият брой на продажбите е понижен с 32%, само че доставките на електрически транспортни средства са скочили с 25%. Пазарният дял на електрическите транспортни средства в Германия и Обединеното кралство набъбна надлежно до 20% и 19%.

Недостиг

Индустрията би трябвало да се приготви за дефицит, който ще продължи и след 2022 година, защото производителите на чипове не влагат в спомагателни доставки за производството на по-старите полупроводници, които нормално се употребяват в днешните модели коли, съобщи тази седмица консултантската компания Roland Berger.
Автомобилните производители съумяха да смекчат удара, като дадоха приоритет на производството на най-печелившите си модели и покачиха цените. Оскъдните ресурси също по този начин покачиха цената на използваните транспортни средства и помогнаха за развиването на финансовите звена на автомобилните компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР