Европейските земеделски стопани ще бъдат частично освободени от правилото за

...
Европейските земеделски стопани ще бъдат частично освободени от правилото за
Коментари Харесай

Фермерите в ЕС - без земи под угар до края на годината

Европейските аграрни стопани ще бъдат отчасти освободени от правилото за обязаност с условия във връзка с земята, оставена под угар.

Това планува правилник, признат през днешния ден публично от Европейската комисия. Той последва предлагането на Европейска комисия от 31 януари и Комисията, показано на 31 януари, Целта е фермерите през цялата 2024 година да могат да употребяват дерогация от задължението по Общата селскостопанска политика (ОСП) част от притежаваните от тях площи да бъдат непроизводителни.

Регламентът ще влезе в действие на следващия ден и ще се ползва със задна дата от 1 януари за една година. Така той ще важи до 31 декември т. година

Фермерите,  които отглеждат обогатяващи почвата с азот култури (леща, грах или боб), и/или междинни култури без артикули за растителна отбрана върху 4 на 100 от обработваемата им земя, няма да бъдат задължени да държат земя под угар или непродуктивни детайли на тези 4 %. Вместо това те ще бъдат считани за отговарящи на така наречен условие за стандарта ДЗЕС 8. Той дефинира най-малък дял от обработваемата земя, предопределен за непроизводствени потребности и обекти; 

Стопаните, които пожелаят, обаче могат да продължат да извършват условието със земя, оставена под угар, или с непроизводствени обекти.

Регламентът разрешава и на страните членки да променят своите екосхеми за подкрепяне на непроизводствени площи, с цел да вземат поради различната базова линия според изискванията за ДЗЕС 8. Обикновено известяван на Европейската комисия ще бъде задоволително, с цел да се актуализират неотложно съответните схеми.

Държавите от Европейски Съюз, искащи да ползват дерогацията на национално ниво, би трябвало да уведомят Комисията в период от 15 дни от влизането в действие на регламента. Така ще бъде допустимо фермерите да бъдат осведомени допустимо най-скоро.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР