Европейските регулатори са предприели предварителен преглед на практиките на Amazon

...
Европейските регулатори са предприели предварителен преглед на практиките на Amazon
Коментари Харесай

EK готви разследване срещу Amazon

Европейските регулатори са подхванали прелиминарен обзор на практиките на Amazon за събиране на данни от трети страни като част от ранно антитръстово изследване, оповестиха формалните представители на Европейски Съюз.



По време на конференция, европейският комисар за битка с монополите Маргрете Вестагер разяснява, че Европейски Съюз " събира информация " за това по какъв начин компанията употребява данните, идващи от трети страни. Регулаторите желаят да знаят дали тези данни могат да дадат на Amazon преимущество пред съперниците, като дават информация за държанието на потребителите.

Ако вие като Amazon получавате данните от търговците на дребно, които поддържате, а те, несъмнено, са изцяло законни, тъй като усъвършенстват услугите им, можете ли да ги употребявате, с цел да извършите свои лични калкулации? Какво е новото съвременно нещо? Какво желаят хората? Какви предложения желаят да получат? Какво ги кара да купуват неща?”, попита Вестагер.

Комисарят акцентира, че изследването към момента е в " ранна фаза " и че към момента не е стартирано публично следствие, само че въпросниците са изпратени към разнообразни играчи на пазара. Но още с тези си първи стъпки, Комисията, представяна в това отношение от Вестагер, която зае редица строги позиции във връзка с огромните софтуерни компании, провокира неприятни страсти за Amazon. Наскоро Европейска комисия наложи санкция на Гугъл в размер на 5 милиарда $ поради хипотетични антиконкурентни практики с Android.

Към моменра Amazon отхвърлят коментар.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР