Google представи новата си стратегия, която предполага прекратяването на възможността

...
Google представи новата си стратегия, която предполага прекратяването на възможността
Коментари Харесай

Google въвежда лицензионни такси за приложенията

Google показа новата си тактика, която допуска прекратяването на опцията за авансово инсталиране на техните приложения в платформата Android. Вместо това, производителите на устройства ще заплащат лицензионна такса. Новата тактика е част от напъните на компанията за отбягване на спомагателни санкции от регулаторните органи на Европейския съюз (ЕС).



През юли, Европейската комисия (ЕК) наложи на Гугъл санкция от 4,3 милиарда евро, откакто откри, че софтуерният колос злоупотребява с господстващото състояние на платформата Android. Гугъл има период до 28 октомври да промени своите бизнес практики. В противоположен случай компанията е застрашена от спомагателни наказания. Към момента от Гугъл са подали тъжба против решението на Европейска комисия, само че вкарват измененията, с цел да не станат жертва на спомагателни наказания, до момента в който текат обжалванията.

Иначе, от Гугъл оповестиха, че от 29 октомври ще оферират самостоятелни платени лицензи за търсачката и браузъра Chrome, както и обвързван лиценз за останалата част от пакета си от приложения, който включва YouTube, Гугъл Maps и Gmail. Производителите, които желаят да конфигурират авансово приложенията на устройствата си, ще би трябвало да се преценяват с новите условия. Все още не е ясно какъв брой ще костват лицензите.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР