На церемония в Дома на Европа в столицата Държавната агенция

...
На церемония в Дома на Европа в столицата Държавната агенция
Коментари Харесай

Отличиха ДАЕУ за системна работа за необратимост на дигитализацията в публичния сектор

На гала в Дома на Европа в столицата Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) бе отличена от Фондация „ Граждани против бюрокрацията “ за систематичната си работа за необратимост на дигитализацията в България. Това е първото самопризнание за активността на организацията от страна на неправителствения бранш от началото на нейното действие от декември 2016 година, защото работата на държавната организация доста постоянно остава скрита. Наскоро ДАЕУ пусна обществена услуга, която разрешава сигурна електронна доставка на известия за жителите и за бизнеса. Системата за длъжностен продан на справочна и удостоверителна информация RegiX пък доста ще усъвършенства налагането на електронното ръководство с времето, означиха уредниците на годишния приз, който отличава положителните образци измежду държавните институции.



“Приемам тази премия от името на всички, които работиха за постигането на тези резултати през последните две години. Тези системи са дребна част, която се вижда от жителите. Зад тях обаче стои голям размер от работа, която остава невидима за жителите и за бизнеса, само че и за огромна част от администрацията “, уточни ръководителят на ДАЕУ Атанас Темелков, който одобри оценката.

По думите му посочените системи, както и премахването на хартиения продан на документи сред всички администрации от 1 ноември т.г., ще дадат „ дребен подтик “ за облекчение на живота на българските жители. Предстои да бъдат внедрявани още услуги и решения за жителите и бизнеса. „ Това значи, че бюрокрацията за потребителите ще става все по-малка, само че работата на държавната организация ще става от ден на ден и все по-трудна “, означи още ръководителят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ по време на церемонията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР