Европейските посолства ще обслужват закъсали граждани на Съюза, без разлика

...
Европейските посолства ще обслужват закъсали граждани на Съюза, без разлика
Коментари Харесай

Нови правила! Закъсали граждани на ЕС ще бъдат обслужени от посолствата, без разлика на тяхната националност!

Европейските посолства ще обслужват закъсали жители на Съюза, без разлика на тяхната народност и паспорт съгласно нови правила, които влизат в действие от на следващия ден, съобщи dnes.bg.

Европейските жители ще могат да се обръщат към посолствата и консулствата на всяка друга страна от Европейски Съюз, в страните, в които тяхното държавно управление няма посланичество. Това ще става по силата на нова Директива за консулското обслужване, която стартира да работи от 1 май.

Европейската консулска услуга може да се употребява при положение на гибел, тежък случай или заболяване, арест или задържане, при потребност от незабавно репатрииране и за издаване на пасавани при загуба или кражба на паспорт. Европейските консулски служби по света ще обслужват и жители, потърпевши от престъпни закононарушения, оповестяват от Брюксел. Консулите ще оказват помощ и на жертви на естествени бедствия, промишлени повреди и спорове, при които са потърпевши европейци от непредставени страни, в това число като провеждат тяхната евакуация.

Гражданите първо би трябвало да се уверят дали страната им няма посланичество в страната, в която са закъсали, в случай че това е по този начин, те могат да се извърнат към дипломатическите представители на която и да е от останалите страни членки.

За да бъдат обслужени, те би трябвало да се разпознават с паспорт или с персонална карта, само че в случай че тези документи са изгубени или откраднати, всевъзможни други документи за идентичност като шофьорска брошура, също правят работа. Те ще бъдат категоризирани като “непредставлявани” и по този начин ще могат да получат подпомагане от дипломати на друга европейска страна, по желание, излиза наяве от директивата.

След като се показват в непознатото посолство, то ще изпрати питане до Външно министерство в София дали търсещите помощ в действителност са български жители, и в случай че това е по този начин – би трябвало да им я окажат. По същия метод българските дипломати би трябвало да спомагат на жители от останалите 27 членки тук-там, където държавните управления им не са показани. Държавата, чийто жители са, обаче може да изиска сама да помогне, като уведоми страната, към която те са се обърнали, че тя ще изпрати помощ, въпреки да няма дипломатическа задача в съответната страна.

Разходите за помощта се заплащат от търсещите подпомагане, се споделя в европейския документ. Ако те не са в положение – те ще би трябвало подпишат документ, с който се задължават да погасят задължението си, когато се приберат вкъщи. Цената на консулските услуги обаче не може да надвишава цената, която страната, която им оказва помощ, употребява за личните си жители. По данни на Европейската комисия съвсем 7 млн. европейски жители годишно пътуват в страни, където страната им няма дипломатическо посланичество. Извън Европейски Съюз има единствено 4 страни, в които всички 28 еврочленки имат лични посолства: Съединени американски щати, Русия, Китай и Индия и в тях новите правила няма да работят.

България има 81 посолства и 15 консулства по света. От тях 55 посолства и 11 консулства отвън Европейския съюз. Организация на обединените нации признава съществуването на 195 страни, в това число Ватикана и Палестина, които не са членки на международната организация.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР