Европейските градове с намаляващо население стават все по-щедри в стремежа

...
Европейските градове с намаляващо население стават все по-щедри в стремежа
Коментари Харесай

Пасторални градчета търсят нови жители и плащат, за да се преместите там

Европейските градове с намаляващо население стават все по-щедри в устрема си да привлекат нови поданици.

Програмите на локалните управляващи за поощряване на чужденците посредством дотации от дълго време не са оригиналност, изключително за регионите с най-вече застаряващо население и тежка демографска рецесия.

Euronews предлага резюме на новите места в Европа, които са подготвени да ви платят, с цел да се преместите там.

Събуждане с алпийска панорама в Албинен, Швейцария

В Албинен живеят по-малко от 250 души. За да усили броя на популацията си, дребната община е подготвена да заплати на фамилии над 50 000 евро, с цел да се реалокират там.

Кацнало на планински скат в кантона Вале, живописното селце се намира на малко повече от час път с кола от известния ски курорт Вербие.

Ако сте под 45 години и се преместите там, ще получите 25 000 швейцарски франка (25 300 евро) плюс 10 000 франка (10 120 евро) на дете.

Схемата е отворена единствено за швейцарски жители или отговарящи на изискванията чужденци, които са живели в Швейцария задоволително дълго, с цел да получат позволение за престояване.

От претендентите също по този начин се изисква да живеят в жилище на стойност минимум 200 000 швейцарски франка (202 310 евро) и да поемат ангажимент да живеят в Албинен в продължение на 10 години.

Планинско бягство в Понга, Испания

Понга, град и община с 600 души население в Северозападна Испания, заплаща по към 3000 евро, в случай че се преместите там.

Градът е ситуиран до биосферен резерват в сърцето на Кантабрийската планина, част от листата на ЮНЕСКО и парадайс за туристите.

Освен това се намира единствено на час път с кола от крайбрежието на страната.

Испанска идилия в Рубия

Испанското село Рубия, Галисия е готово да заплати на чужденци до 150 евро на месец, с цел да живеят там.

Схемата е ориентирана към млади фамилии с вярата да се усили броят на учениците в локалните учебни заведения.

Рубия се намира в северозападна Испания, на 2,5 часа път с кола източно от Сантяго де Компостела.

Живот под жарките лъчи на слънчева Калабрия

Ако заживеете в едно от запустелите села с 2000 или по-малко поданици в Калабрия, южна Италия, може да спечелите до 28 000 евро. Инициативата има за цел да се бори с обезлюдяването.

Желаещите да аплайват би трябвало да са на възраст до 40 години и да се реалокират в района в границите на 90 дни след приемането на кандидатурата им.

Освен това, би трябвало да стартират бизнес или да си намерят работа в новия си регион.

Сред маслиновите горички на  Презиче-Акуарика

Презиче-Акуарика в южния италиански район Пулия ще заплаща на новите поданици до 30 000 евро, с цел да се реалокират там.

Парите обаче би трябвало да бъдат употребявани за закупуване и ремонт на ненаселен парцел в региона, каквито има доста.

Общината е формирана от два града - Презиче и Акуарика дел Капо - заобиколени от селски региони и маслинови горички.

За да могат да аплайват, лицата или фамилиите би трябвало да реалокират формалното си местопребиваване в южноиталианския град. За всяко родено там бебе ще бъдат отпуснати спомагателни 1000 евро.

Отдих измежду девствените плажове на Сардиния

Италианският остров Сардиния предлага 15 000 евро, с цел да се преместите там.

Известен в целия свят с пясъчните си плажове, синьото небе и тюркоазените води, островът се сблъсква с намаляването на броя на селското население, защото младите локални поданици се местят в чужбина, с цел да работят.

Правителството е отделило 45 млн. евро безплатна помощ за пренасяне, което е задоволително за отпущането на 3000 помощи.

Условието да получите финансиране, е да се преместите в община в Сардиния с население под 3 000 души. Парите би трябвало да се употребяват за закупуване или ремонт на жилище.

Безвъзмездната помощ не може да надвишава половината от общата стойност на парцела или ремонта - което значи, че в някои случаи сумата от 15 000 евро ще бъде понижена.

Получателите би трябвало да се записват за непрекъснато престояване в Сардиния в границите на 18 месеца след идването си.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР