Европейските футболни клубове бяха насърчени да подкрепят плановете за реформи

...
Европейските футболни клубове бяха насърчени да подкрепят плановете за реформи
Коментари Харесай

Босът на Ювентус призова клубовете да приемат новия формат на Шампионската лига

Европейските футболни клубове бяха насърчени да поддържат проектите за промени в Шампионската лига за угаждане на ползите на масата почитатели по целия свят. Плановете на УЕФА би трябвало да влязат в действие през 2024 и съгласно тях Шампионската лига ще бъде във формат от 36 тима, които ще изиграят близо 100 мача. Те бяха показани през днешния ден пред Съюза на европейските клубове (ЕКА), който има повече от 200 члена.

Споразумението може да бъде финализирано до две седмици, сподели в стъпителната си тирада Андреа Анели, ръководител на Съюза на клубовете и президент на Ювентус. " Наистина предлагам да приемем заедно новата система и да позволим на борда на Съюза за клубовете да посочи последните елементи ", сподели Анели по отношение на продължаващите дебати с класирането за новата Шампионска лига.

ЕКА желае две от спомагателните четири места в шампионата да бъдат заделени за клубове, които не са си спечелили място по състезателен път, само че имат висок рейтинг в евротурнирите през последните години. Критиците виждат това като подсигуряване на най-големите тимове за сметка на държавни първенци. Ако системата работеше в този момент, тя щеше да донесе участия на Ливърпул и Борусия (Дортмунд), които вършат неприятни сезони във вътрешните си шампионати.

Анели твърди, че " обичайното определение " за лоялността на почитателите би трябвало да се промени, тъй като футболът пораства стремително по целия свят. Според него 1/3 от почитателите на играта поддържат най-малко два тима и 10 % харесват избран състезател. Като явен образец в тази ситуация може да бъде взет Кристиано Роналдо, който мина в Юве от Реал Мадрид.

Анели продължи, че така наречен " Генерация-Z ", състояща се от лица сред 16 и 24 години, " не се интересува ни минимум от футбол ". " Това може би се дължи на актуалната система, която не подхожда на актуалния почитател ", продължи той и поддържа тезата си с изказванието, че прекалено много мачове на локално и интернационално равнище " просто не са забавни ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР