Европейските финансови министри заявиха, че ЕС обмисля как да отговори

...
Европейските финансови министри заявиха, че ЕС обмисля как да отговори
Коментари Харесай

ЕС ще проучи задълбочено данъчната реформа в САЩ, преди да реши дали да действа

Европейските финансови министри обявиха, че Европейски Съюз обмисля по какъв начин да отговори на оповестената през декември данъчна промяна в Съединени американски щати и ще има ясна визия за това дали тя нарушава интернационалните правила напролет, съобщи " Ройтерс ".

Проектът е считан за най-значимата данъчна промяна в Съединени американски щати за последните 30 години. Предвижда се промяната на стойност 1.5 трилиона $ да обезпечи огромни намалявания на налозите за бизнеса и за заможните и по-скромни намалявания за фамилиите със междинни и ниски приходи.

Според Европейски Съюз някои от ограниченията може да нарушават разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) и да навредят на трансатлантическата търговия и вложения.

Френският финансов министър Брюно льо Мер сподели, че Европейската комисия е била помолена да приготви детайлна оценка за резултата от промяната и съвместимостта й с разпоредбите на СТО. " На базата на заключенията на комисията ще решим какво да създадем по-късно. Всички варианти са отворени ", съобщи министърът, запитан дали Европейски Съюз може да внесе тъжба в СТО.

Неговият сътрудник Петер Алтмайер разяснява: " Ще разгледаме икономическите аспекти от промяната. Искаме да избегнем пренасяне на седалищата на фирмите в Съединени американски щати и превръщане на капиталовите потоци. Важно е да запазим работните места в Европа. Ще създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим нечестната конкуренция ", добави той.

" Твърде е рано да се спекулира за вероятните ответни ограничения ", съобщи зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис. По думите му оценката на Комисията за цялостния резултат от промяната ще бъде подготвена напролет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР