Европейските антимонополни регулатори се готвят да започнат официално разследване на

...
Европейските антимонополни регулатори се готвят да започнат официално разследване на
Коментари Харесай

Европейските регулатори разследват закупуването на Figma от компанията Adobe

Европейските антимонополни регулатори се готвят да стартират публично следствие на покупката от страна на компанията Adobe за 20 милиарда $ на облачната платформа за дизайнери Figma. Възможно е следствието да отнеме месеци и договорката просто да бъде осуетена.

Действията на регулаторите още веднъж свидетелстват за опасения, че закупуването на дребни новаторски предприятия от софтуерните колоси в последна сметка ще докара до заличаване на пълноценната конкуренция на софтуерния пазар.

Засега Adobe е в прелиминарен стадий от разглеждането на покупката от страна на международните регулатори и договаря с английските, европейските и американски ведомства по отношение на договорката. Регулаторите имат намерение да извърнат известно внимание на връзката с управлението и притежателите на Figma.

Новината за евентуалното следствие идва малко откакто английският орган за защита на конкуренцията разгласи, че от предишния месец преразглежда договорката, а през февруари Bloomberg заяви, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати приготвя антимонополен иск за блокиране на покупката.

Европейските регулатори по-рано споделиха, че Adobe ще се нуждае от утвърждение от локалното държавно управление, с цел да придобие Figma, макар че договорката като цяло не дава отговор на „ прага на оборота “ за специфичен надзор от страна на регулаторите от Европейски Съюз.

Разбира се, Adobe не е единствената компания, която е обект на наблюдаване от регулаторите по целия свят. Не толкоз от дълго време американски съд спря придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft Corporation. Има въпроси и към американския IT-гигант и други регулатори по света.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР