Европейски страни се готвят да започнат процес по връщане на

...
Европейски страни се готвят да започнат процес по връщане на
Коментари Харесай

Европейски страни се готвят да върнат в Гърция кандидати за убежище въпреки кризата

Европейски страни се готвят да стартират развой по връщане на бежанци в Гърция на фона на засилващи се митинги в Атина на мигранти, които желаят да се съберат със фамилиите си, написа английският в. " Гардиън ".

Страни от Европейския съюз ще връщат претенденти за леговище, влезнали в съюза през Гърция, макар че тя претърпява най-тежката икономическа рецесия в актуалната си история и макар рецензиите на правозащитни организации, отбелязва вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Германия е отправила близо 400 претенции за презаселване съгласно висши представители в Берлин и източници от гръцкото държавно управление. Англия, Франция, Холандия и Норвегия също са поискали претенденти за леговище да бъдат връщани в Гърция. " Гардиън " цитира гръцкия министър на миграционната политика, съгласно който сега се прави административната работа, а връщането на първите бежанци се чака идващия месец. Ще стартираме със алегоричен брой хора в символ на другарство към другите страни от Европейски Съюз. Гърция към този момент е приела толкоз доста бежанци и е подложена на подобен напън, че да одобри още щеше да е неуместно и смешно, в случай че не беше такава покруса, сподели министър Йоанис Музалас пред вестника.

В неофициални диалози висши представители споделят, че прехвърлянията не са подлежали на договаряния поради участието на Гърция в Европейски Съюз и получаваните от нея европейски фондове. Презаселването няма да засегне претенденти за леговище, пристигнали в Европейски Съюз преди март тази година, акцентира всекидневникът.

Правителството на Ангела Меркел беше подложено на рецензии, че бави събирането на бежанци със фамилиите им в Германия. Протестите на сирийци, настояващи за презаселване, се ускориха на фона на недоволства, че събирането на фамилии е сведено до по-малко от 100 на месец - към една пета от броя им напролет.

Германското държавно управление отхвърля съществуването на публично ограничение на събирането на бежанци от Гърция със фамилиите им. В отговор на парламентарно питане от немската партия " Левите " обаче вътрешното министерство призна, че до 4339 души, най-вече сирийци, чиято молба за леговище е била утвърдена, не престават да се намират в Гърция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР