Европейски и американски изследователи отбелязват забележим ръст на популярността на

...
Европейски и американски изследователи отбелязват забележим ръст на популярността на
Коментари Харесай

Западните пазари отбелязват рязък скок на оборота при стоките втора употреба

Европейски и американски откриватели означават видим растеж на известността на артикули втора ръка в интернет уеб страниците, като свързват това с възходящите разноски за живот заради инфлацията и желанието на хората да пестят пари. Според Reuters на Черния петък във Англия, 9 от 10 продукта, продадени в eBay UK, са били втора ръка.

„ Хората нямат спестяванията, които имаха незабавно след края на пандемията от COVID-19. Така че в този момент би трябвало да бъдат по-пестеливи “, цитира организацията основния изпълнителен шеф на eBay UK Ив Уилямс. Производителите на артикули към този момент видяха тази наклонност и самите те започнаха интензивно да търгуват с използвано съоръжение, облекла и така нататък Така Dyson, в формалния си магазин на eBay UK, продава нови прахосмукачки V11 за £499, използвани единствено за £219.

Amazon също заяви, че продажбите втора ръка са се нараснали с 15% тази година, а eBay чака продажбите втора ръка на своя уебсайт да набъбнат с 50% до 2025 година Специализирани пазари за използвани артикули като Depop и Vinted са отбелязали растеж на продажбите от началото на годината досега от надлежно 51% и 8%. Според прогнозите на откриватели от американския ThredUp,световният пазар на използвани артикули до 2027 година би трябвало да се удвои и да доближи оборот от 177 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР