Европейската централна банка се е свързала с банките, които са

...
Европейската централна банка се е свързала с банките, които са
Коментари Харесай

ЕЦБ пита банките от еврозоната за експозициите им към Credit Suisse

Европейската централна банка се е свързала с банките, които са под нейно наблюдаване, с цел да ги разпита по отношение на експозицията им към намиращия се в усложнения швейцарски заемодател Credit Suisse, показаха за Ройтерс източници от банковия контрол, оповестява БНР.

Един от източниците обаче предизвести, че те гледат на проблемите на Credit Suisse като характерни за тази банка, а не като систематични.

Credit Suisse е на път да загуби близа 20% от пазарната си стойност по време на търговията в сряда, откакто най-големият й акционер - Saudi National Bank съобщи, че не може да даде повече поддръжка.

По-рано в сряда и " Уолстрийт джърнъл " заяви, че надзорните органи на ЕЦБ изследват финансовите връзки сред Credit Suisse и банките от еврозоната, като финансовото издание цитира лица, осведомени с въпроса.

Също през днешния ден ръководителят на банката, Аксел Леман, разяснява пред CNBC, че Credit Suisse се концентрира върху намаляването на риска в салдото си и в същото време отхвърли по-нататъшната държавна помощ към този миг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР