Европейската централна банка обяви мащабна програма за изкупуване на облигации

...
Европейската централна банка обяви мащабна програма за изкупуване на облигации
Коментари Харесай

ЕЦБ хвърля 750 милиарда евро срещу коронавируса

Европейската централна банка разгласи огромна стратегия за изкупуване на облигации за 750 милиарда евро след незабавната конференция на своя директорски съвет. Този ход е за да се предотврати нова финансова рецесия след пандемията от ковид, съобщи " Ройтерс ".
 Турция бори последствията от ковид с 15,4 милиарда $
Турция бори последствията от ковид с 15,4 милиарда $

Подпомага бизнеса с данъчни облекчения

В " Туитър " след срещата президентът на ЕЦБ Кристин Лагард съобщи, че има намерение да употребява всички принадлежности за отбрана на еврото, защото няма ограничавания за уговорката си към единната валута.

" Няма ограничавания за нашия ангажимент към еврото. Решени сме да използваме цялостния капацитет на нашите принадлежности в границите на мандата си. ", сподели тя.

Действието на ЕЦБ има за цел да понижи лихвените проценти на държавните облигации, изключително в страните, които са най-засегнати от рецесията, като Италия, където за ден починаха към 500 души .

Изкупуването на облигации от ЕЦБ би трябвало да помогне на страните от еврозоната при издаването на нови заеми за заплащане на стратегиите за поддръжка на рецесията, които те започват, защото би трябвало да поддържа лихвите на доста ниски равнища.
 Пандемията от ковид може да затвори 25 млн. работни места по света
Пандемията от ковид може да затвори 25 млн. работни места по света

Ако забележим съгласуван политически отговор на интернационално равнище, както се случи по време на международната финансова рецесия през 2008-2009 година, тогава ударът върху безработицата по света може да бъде доста по-малък

Програмата, известна като Пандемична стратегия за незабавни покупки, ще продължи до края на годината. ЕЦБ съобщи, че ще усили размера, действието или продължителността на програмата, в случай че е належащо.

ЕЦБ се ангажира да играе в поддръжка на всички жители и ще подсигурява, че всички браншове могат да се възползват от подкрепящи условия на финансиране, с цел да оказват помощ за преодоляване на шока. Това важи еднообразно за фамилии, компании, банки и държавни управления, се споделя в изказването.
 Бил Гейтс
Бил Гейтс " предсказал " ковид и неговите последици

По време на конференцията TED през 2015 година, той приказва за най-голямата световна опасност

Припомняме, че по-рано стана ясно, че пандемията от ковид може да провокира международна икономическа рецесия и да затвори до 25 милиона работни места по света, в случай че държавните управления не подхващат дейности в отбрана на служащите.За това предизвести Международната организация на труда.

Според вирусолози, към 80% от популацията може да изкара вируса. Ваксини и доказано лекуване към момента няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР