Европейската статистика сочи, че все повече хора работят от вкъщи,

...
Европейската статистика сочи, че все повече хора работят от вкъщи,
Коментари Харесай

Какво да ядете, за да убиете апетита

Европейската статистика сочи, че от ден на ден хора работят от у дома, а терминът " хоум офис " е прочут на всички, без значение дали имат и обикновени знания по британски език. Работата от у дома обаче е нож с две остриета.

От една страна, тя ни икономисва нервите, свързани с напредването до офиса, напрежението, което витае из него, както и редица разноски за обяд на работа. От друга, прекарвайки толкоз доста време у дома, ние се обездвижваме и безусловно ставаме подвластни на хладилника, който ни " зове " от прилежащата стая.

За някои проблеми ще би трябвало сами да намерите съответно решение, само че ние ще ви покажем какво да ядете или пиете, в случай че желаете да потиснете вълчия си вкус.

Храни за угнетяване на апетита

Ябълки и круши

Пектинът, съдържащ се в тези плодове, е доста добър регулатор на кръвната захар. Резултатът е, че не изпитваме нужда да си похапваме сладко. Научете се да ядете по една ябълка или круша на ден и бързо ще установите, че не ви се " присънват " бонбони или шоколади. Или заложете на плодова салата, когато ви се хапва нещо сладичко.

Месо

 Телешките пържоли изобилен апетита

Месото е доста засищащo единствено по себе си, само че за ликвидиране на огромния ви вкус способства и обстоятелството, че го дъвчете по-дълго време. Така хем осъзнавате какво тъкмо е " попаднало " в устата ви и го оценявате, хем сте сити за по-дълго време. Ако желаете да сте сити по-дълго, заложете на пържоли от телешко. Ако търсите по-лек вид, изберете салати с месо. Много добър вид е пилешката салата.

Ядки и овесени ядки

Всички те са доста засищащи, само че не би трябвало да прекалявате с тях. По отношение на ядки като орехи, бадеми, лешници и други е задоволително да похапвате по една шепа на ден. А с цел да не ни омръзнат, може да си подготвяме от тях бонбони с ядки и сурови барчета.

Чия

Считана до неотдавна за нещо супер съвременно и екзотично, през днешния ден можете да се снабдите с чия съвсем от всеки магазин. Хубавото е, че като се изключи че засища, тя няма и изключително изразителен усет и можете да я прибавяте съвсем към всичко, което обичате да похапвате. Но в случай че имате апетит за сладко, ще го потушите с апетитен чиа пудинг.

Канела

 Канелата потиска апетита

Подправка, която също потиска апетита за сладко. С потреблението ѝ се реализира постепенно освобождение на сила, което ви държи сити за много време.

Напитки за угнетяване на апетита

Известно е, че има доста чайове за ликвидиране на апетита. Но някои хора не обичат чай. За тях предлагаме и тези две питиета, които също правят работа за понижаване на изобилното похапване.

Вода

Нищо ново, бихте си споделили. Но е несъмнено потвърдено, че водата освен че е потребна за здравето ви, само че и елементарно засища глада ви. Оказва се, че постоянно бъркаме чувството за апетит с жадност.

 Вода срещу вкус

Кафе

Кафето потиска чувството за апетит като в същото време способства изгарянето на мазнините в тялото ни. В никакъв случай не прекалявайте с него обаче. Една или две чаши дневно са изцяло задоволителни.

Други питиета за угнетяване на апетита са зелени смутита и протеинови шейкове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР