Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн спечели

...
Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн спечели
Коментари Харесай

Боряна Калейн спечели сребро на бухалки от световното първенство по художествена гимнастика

Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Боряна Калейн завоюва сребърно отличие на финала на бухалки и донесе втори орден за България от 40-о международно състезание по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

Късно нощес на финала на топка.

23-годишната Калейн, която завоюва и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024, изигра доста мощно и артистично " испанските " си бухалки и в началото получи 33.350 точки, от които 16.300 за компликация. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023, която през вчерашния ден остана четвърта на обръч и на топка, продължава и през днешния ден да не получава заслуженото от съдиите. От българския щаб подадоха контестация за компликация с апарат и с тяло, която беше почетена и оценката и беше нараснала на 33.550 (16.500 за трудност). Така възпитаничката на Марияна Памукова се окичи със сребърния орден.

Стилияна Николова позволи грешки и с 32.050 точки (15.800 за трудност) се подреди на шесто място в този край. От щаба ни също подадоха контестация, само че тя беше отхвърлена и оценката й остана непроменена.

Световна шампионка на бухалки стана Дария Варфоломеев (Германия) с 34.350 точки, която нощес взе купите на обръч и на топка. Трета се подреди Виктория Оноприенко (Украйна) с 33.550 точки, откакто й нейната оценка беше нараснала след обжалване на съдийското решение. Оноприенко има същата оценка като Калейн, само че по-малко за осъществяване - 8.300 против 8.450 за българката.

Последният край на лента стартира малко по-късно и ще бъде излъчен директно по Българска национална телевизия 1 . В него ще вземат участие единствено Боряна Калейн.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР