Европейската прокуратура залови авоари и задържа шестима души след разкриване

...
Европейската прокуратура залови авоари и задържа шестима души след разкриване
Коментари Харесай

България замесена в измами с ДДС за 40 млн. евро - Европа

Европейската прокуратура залови активи и задържа шестима души след откриване на комплицирана мрежа от открити компании в България, Нидерландия, Полша и Словакия, които са продавали електроника и компютърно съоръжение на фиктивни компании в Италия.

Фирмите са били ръководени от подставени лица, с цел да се избегне заплащането на Данък добавена стойност. Загубите от схемата се пресмятат на 40 млн. евро, заяви БНР.

Според събраните доказателства стоките са продавани на цени надалеч под действителните на компании в Италия, като по този начин са нараствали противозаконните облаги. Фирмите подавали заявления, че са платили налози върху продажбите, които по-късно са им били възобновени от страната. Така участниците в схемата можели да си разрешат да препродадат стоката на действителни италиански компании на конкурентни цени, от което осъществили големи облаги, увеличавани от препродажби в други европейски страни. Така пък си спестявали дължими налози, защото в Европейски Съюз трансграничните транзакции са освободени от Данък добавена стойност.

Схемата е довела до големи данъчни заеми, а след това до големи престъпни облаги, излиза наяве от следствието.

Събраните доказателства са довели до арест на шестима души и 60 обиска в страни от Европейски Съюз. В края на януари делегираните прокурори в Милано са издали позволение за конфискуване на парцели, първокласни коли, бижута и пари в брой, а също за заледяване на банкови сметки на обща стойност 40 млн. евро.

В края на ноември м.г. Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, р за измами с Данък добавена стойност, вредите от която са за 2,2 милиарда евро. Престъпната скица е работила в най-малко 36 страни от Европейски Съюз и света и е била учредена на продажбата на известни електронни артикули. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР