Европейската прокуратура в България ръководи претърсвания в два хотела в

...
Европейската прокуратура в България ръководи претърсвания в два хотела в
Коментари Харесай

Европрокуратурата претърсва два хотела в българки ски курорт заради измама със субсидия от € 220 000

Европейската прокуратура в България управлява претърсвания в два хотела в български ски курорт, оповестяват от европейския орган без да прецизират за кой курорт става въпрос. Разследването е за машинация със дотации по стратегия обвързвана с COVID-19.

През 2020 година и 2021 година разследваното сдружение е получило 220 000 евро от Европейския обществен фонд (ЕСФ) по три оперативни стратегии.
Субсидиите са били предопределени за компенсиране на възнагражденията на личния състав, когато туризмът е бил спрян по време на пандемията, се споделя в известието за медиите.

Подозрението е, че работодателят е изискал от някои от чиновниците да върнат част от получените заплати и че от тяхно име са били подправени документи, с цел да се потвърди, че те в действителност са получили финансовата отплата.

За съмненията заяви българската Държавна организация за национална сигурност (ДАНС), а претърсванията тази заран бяха осъществени от Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП).

Преди седмица стана ясно, че Според обвиняването той е употребявал подправени документи, с цел да получи нелегално над 220 хиляди евро от европейски и национални фондове.

Ако обвиняването бъде потвърдено, причинителят може да бъде осъден с до 6 години затвор.

Според отчета на Европейската прокуратура за миналата 2023 година органът е разследвал 203 вероятни измами с европейски средства в България, като общата стойност на евентуалните вреди е близо 884,9 млн. евро. Осъдени все още няма.

Европейската прокуратура дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР