Европейската комисия заяви, че ще задържи всичките 22 милиарда евро

...
Европейската комисия заяви, че ще задържи всичките 22 милиарда евро
Коментари Харесай

ЕС задържа всички кохезионни фондове на Унгария

Европейската комисия съобщи, че ще задържи всичките 22 милиарда евро от кохезионните фондове на Европейски Съюз за Унгария , до момента в който нейното държавно управление не извърши изискванията, свързани с независимостта на правосъдната власт, университетските свободи, правата на ЛГБТ хората и системата за даване на леговище , предава Ройтерс.

Институциите на Европейски Съюз към този момент да замразят 6,3 милиарда евро от средствата, до момента в който държавно управление на Виктор Орбан не извърши още по-строг набор от 17 условия, също свързани със правосъдната система и оправянето с корупцията на високи равнища.

22 милиарда евро е сумата от кохезионните фондове на Европейски Съюз, които Унгария би трябвало да получи от дълготрайния бюджет на Европейски Съюз сред 2021 година и 2027 година Това са прехвърляния от Европейски Съюз, предопределени за равнене стандарта на живот сред най-богатите и най-бедните страни-членки на Европейски Съюз, изплащани основно като възобновяване на средства, изразходвани за контрактувани цели от обособените държавни управления.

22-та милиарда евро за Унгария са предопределени за стратегии, в това число обучение за деца в неравностойно състояние, модернизиране на железопътния превоз, широколентов интернет достъп и помощ за райони, наранени от затварянето на въглищни централи.

Решението за задържане на цялостната сума за Унгария беше взето, откакто в четвъртък Комисията и Будапеща подписаха по този начин нареченото съглашение за партньорство , което в детайли разказва по какъв начин би трябвало да се изразходват парите от бюджета на Европейски Съюз, както и 11 оперативни стратегии по политиката на доближаване.

" Европейската комисия смята, че хоризонталното разрешаващо изискване на Хартата на главните права към момента не е изпълнено. Това значи, че Европейската комисия не може да възвърне разноските. Ще продължим да работим с унгарските управляващи, с цел да преодолеем тази обстановка ", сподели Елиза Ферейра, Европейски Съюз Комисар по доближаването и промените.

Противоречивият маджарски закон против ЛГБТ-пропагандата, който лимитира преподаването в учебните заведения по хомосексуалността и транссексуалните въпроси, дружно със " съществени опасности за академичната независимост и правото на леговище ", значи, че Унгария не съблюдава Хартата на главните права на Европейски Съюз, сподели Комисията и изплащането на средства не може да бъде възобновено, до момента в който Унгария не възвърне сходството.

Правителството на Унгария съобщи, че законът, ограничителен образованието по пол и полова еднаквост, е предопределен да отбрани децата.

Това, което Унгария ще може да получи без никакви предварителни дейности, е 1,5% от средствата под формата на авансово финансиране, както и известна техническа помощ за подготовката на плановете.

Унгария и Европейски Съюз от дълго време водят спор по отношение на върховенството на закона, корупцията, отношението към половите малцинства, образованието и миграционните политики.

В допълнение към кохезионните фондове, Европейски Съюз също ще задържи 5,8 милиарда евро дотации на Унгария от фонда за възобновяване на Европейски Съюз, до момента в който държавното управление не отговори на опасенията по отношение на независимостта на съдилищата.
 Орбан упорства корупционното тресавище в Екологичен потенциал да бъде пресушено
Орбан упорства корупционното тресавище в Екологичен потенциал да бъде пресушено

Доверието в институцията било нулево, нужни са реформи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР