Европейската комисия започва наказателни процедури срещу България, Германия, Полша и

...
Европейската комисия започва наказателни процедури срещу България, Германия, Полша и
Коментари Харесай

ЕК с наказателна процедура срещу България и още 3 държави заради директивата за тероризма |

Европейската комисия стартира наказателни процедури против България, Германия, Полша и Португалия, защото не са транспонирали вярно някои детайли от Директивата на Европейски Съюз за битката с тероризма.

Става дума по-специално за определението за терористични закононарушения и правата на жертвите на тероризъм.

Европейска комисия е изпратила публични уведомителни писма до четирите провинили се страни и им дава двумесечен период да се поправят, другояче може да реши да изпрати стимулирано мнение и да сезира Съда на Европейски Съюз.

Директивата е основен детайл от програмата на Европейски Съюз за битката с тероризма и включва разпореждания, измежду които пътувания в чужбина за осъществяване на терористично закононарушение, връщане в Европейски Съюз или пътешестване на неговата територия за осъществяване на такива действия, образование в тероризъм и неговото финансиране.

Освен това в разпоредбите на Общността са планувани специфични разпореждания за жертвите на тероризма. Така се подсигурява, че те имат достъп до надеждна информация, както и до професионални и профилирани служби за поддръжка директно след атентат, до момента в който това е належащо.

Страните от Европейски Съюз трябваше да транспонират въпросната инструкция в националното си законодателство до 8 септември 2018 г. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР