Европейската комисия забавя 19 милиарда евро (20,5 милиарда долара) помощ

...
Европейската комисия забавя 19 милиарда евро (20,5 милиарда долара) помощ
Коментари Харесай

Европейската комисия замрази помощта от 20,5 млрд. долара за Италия

Европейската комисия забавя 19 милиарда евро (20,5 милиарда долара) помощ за Италия за битка с последствията от пандемията от COVID-19 заради подозрения по отношение на способността на италианското държавно управление да извърши всички свои отговорности, оповестява.

„ Съгласихме се да удължим интервала за обзор за съблюдаване на условията от страна на Италия с месец, с цел да дадем опция на Европейската комисия да приключи оценката на индикаторите “, се споделя в изказване на италианското държавно управление.

По-специално, Европейска комисия би трябвало да прегледа по какъв начин се вършат промени в лицензирането на пристанищата и по какъв начин се извършват два плана за възкръсване на градовете. Съответните разпореждания бяха утвърдени със съглашение сред Европейската комисия и Италия през декември 2022 година

Траншът от 19 милиарда евро е обвързван с 55-те цели и стадии в италианския проект за възобновяване от пандемията, които трябваше да бъдат реализирани през втората половина на предходната година. Първоначално зелената светлина от Брюксел се очакваше до края на февруари.

Допълнителното време значи, че Италия разполага до края на април, с цел да убеди Брюксел да отпусне средствата, сподели държавен източник пред Reuters.

Досега Рим е обезпечил съвсем 67 милиарда евро от към 200 милиарда, които би трябвало да получи до 2026 година, според от осъществяването на политическите наставления на Брюксел.

Три ограничения от проекта за възобновяване, утвърдени от предшественика на Мелони Марио Драги, „ подлежат на спомагателна оценка “, се споделя в изказването, като се загатва по-специално промяна на бизнес лицензите за ръководство на пристанищата в страната.

Комисията предлага да се ограничи оптималната дълготрайност на тези отстъпки, се споделя в изказването на италианското държавно управление.

Италия е най-големият бенефициент на Фонда на Европейски Съюз за възобновяване след Коронавирус и постигането на задачите, контрактувани с Брюксел, е едно от главните провокации за дясното държавно управление на Мелони, което встъпи в служба през октомври.

Рим има право на спомагателни 34 милиарда евро през 2023 година, разграничени на два транша, при изискване че може да извърши всички 96 цели, сложени за тази година.

За да получи известна еластичност, министърът по въпросите на Европейски Съюз Рафаеле Фито сподели, че държавното управление договаря с Брюксел за подмяна на някои планове от първичния си проект за възобновяване, който в този момент осъзнава, че не може да приключи до крайния период 2026 година

Те ще бъдат сменени с по-малко амбициозни стратегии, които могат да бъдат приключени в точния момент, до момента в който първичните могат да бъдат финансирани от обособени фондове на Европейския съюз, които могат да бъдат изразходвани до 2029 година

Италия също изостава от графика при действителното потребление на средствата, които е получила.

Първоначалният график, избран през 2021 година, предвиждаше изразходването на повече от 40 милиарда евро от тях до 2022 година, само че тази цел беше неведнъж преразглеждана надолу и последно беше избрана на към 20 милиарда евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР