Европейската комисия трябва да осигури 2 милиарда евро на България,

...
Европейската комисия трябва да осигури 2 милиарда евро на България,
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: ЕК да осигури 2 милиарда евро на България за оградата по границата с Турция

Европейската комисия би трябвало да обезпечи 2 милиарда евро на България, с цел да може страната да довърши и укрепи оградата си по границата с Турция.

 

Това сподели австрийският канцлер Карл Нехамер при започване на срещата на върха на европейските водачи в Брюксел, оповестява Българска национална телевизия.

Нехамер още веднъж разяснява ветото на Австрия върху приемането на България и Румъния в Шенген. Той счита да сложи въпроса с напора на незаконни мигранти към Европа и пред останалите водачи. Нехамер счита, че е извънредно време да падне табуто върху построяването на огради.

" Навсякъде, където границите са изключително натоварени, има физически бариери и това е значима поддръжка за полицейските сили. На доста места към този момент има такива огради. България е построила ограда, само че тя е в начална фаза и несъмнено би трябвало да бъде подсилена.

България към този момент е пресметнала, че става дума за 2 милиарда евро.

Гърция също е построила солидна ограда на границата с Турция. Тази ограда е толкоз солидна, че не може да бъде съборена, даже да бъде атакувана със мощ. Европейската комисия не обезпечава финансиране за оградите. Ние считаме, че страни като България би трябвало да бъдат подкрепени посредством европейско финансиране, с цел да могат техните служители на реда да пазят границата ", съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР