Европейската комисия ще препоръча започването на преговори за присъединяване с

...
Европейската комисия ще препоръча започването на преговори за присъединяване с
Коментари Харесай

Хан иска старт на преговорите с Македония и Албания за ЕС


Европейската комисия ще предложи започването на договаряния за присъединение с Република Македония и Албания, подкрепяйки разширението на Европейския съюз със Западните Балкани. Това сподели през днешния ден еврокомисарят по разширението Йоханес Хан, съобщи БГНЕС. Като добави и че Европейска комисия скоро ще предложи страните членки да стартират договаряния до края на лятото за присъединение с Албания и Македония. " Смятаме, че двете страни са създали значими промени през миналия интервал и по тази причина дават отговор на условията ", съобщи Хан в изявление за немския ежедневник " Ди Велт ".

Македония се кандидатства за участие в Европейски Съюз от 2005 година Тя поставя старания за разрешаване на разногласието за името със прилежаща Гърция, датира от оповестяването на независимостта на страната през 1991 година Хан цитира изказване на немската канцлерка Ангела Меркел след вчерашната й среща с македонския министър председател Зоран Заев, че решението на разногласието за името " в никакъв случай не е било толкоз близо ". Албания от своя страна кандидатства за участие в Европейски Съюз от 2014 година насам и съгласно Хан " до момента е направил доста в битката с проведената престъпност ".

Македония и Албания би трябвало да се причислят към Черна гора и Сърбия, които започнаха договарянията за присъединение през 2012 година и 2014 година надлежно и могат да станат членки на Съюза най-рано през 2025 година Европейската комисия би трябвало да разгласи отчета за напредъка на страните кандидатки за участие в Европейски Съюз на 17 април.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР