Европейската комисия ще предостави безплатни карти за пътуване на 60

...
Европейската комисия ще предостави безплатни карти за пътуване на 60
Коментари Харесай

ЕK предоставя на 60 000 младежи безплатни карти за пътуване |


Европейската комисия ще даде безвъзмездни карти за пътешестване на 60 000 младежи сред 18 и 20 години по програмата DiscoverEU.

Срокът за кандидатстване е от 12 до 26 октомври за всички искащи родени сред 1 юли 2001 година и 31 декември 2003 година По изключение 19 и 20-годишните също могат да аплайват.

Одобрените младежи ще могат да пътуват гратис в Европейски Съюз през 2022 година, която е и Европейската година на младежта.

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел уточни:

" Много се веселя да открия нов кръг на самодейността DiscoverEU в границите на който 60 000 младежи ще получат опция да се срещнат с благосъстоянието на нашия континент. В подтекста на Европейската година на младежта самодейността DiscoverEU се завръща с по-големи упоритости за младежите, да уголемяват кръгозора и знанията си, да натрупат нови прекарвания и да срещнат други европейци, до момента в който пътуват с трен от март 2022 година нататък. ".

Тъй като не е ясно по какъв начин ще се развива пандемията, на всички пасажери ще бъдат препоръчани гъвкави резервации посредством нова мобилна карта за пътешестване. Датата на тръгване може да бъде изменена досега на заминаването. Мобилната карта за пътешестване е годна една година. Комисията поучава всички пътуващи да ревизират възможните ограничавания за пътешестване на уеб страницата ReopenEU, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР