Европейската комисия ще предложи правила за въвеждането на , обяви

...
Европейската комисия ще предложи правила за въвеждането на , обяви
Коментари Харесай

ЕК разкри идеите си за европейска минимална заплата

Европейската комисия ще предложи правила за въвеждането на, разгласи ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен, представена от Reuters.

" За прекалено много хора работата към този момент не се заплаща. Дъмпингът на заплатите унищожава достолепието на труда, санкционира бизнесмена, който заплаща почтени заплати, и нарушава лоялната конкуренция в единния пазар ", уточни фон дер Лайен в годишното си послание пред Европейския парламент.

Въпросът е политически комплициран, тъй че Комисията не се пробва да дефинира единна минимална работна заплата в Европейски Съюз или да наложи една система за установяване на минимална работна заплата за всички 27 страни в блока.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германия ще усилва последователно почасовата ставка за положе...

Идеята на Европейска комисия е по-скоро да подсигурява, че има групово договаряне на заплатите, че другите национални системи имат ясни и постоянни критерии, че синдикатите и работодателите вземат участие в процеса, както и че има механизми за наблюдаване. " Аз съм мощен бранител на груповото договаряне и предлагането ще зачита напълно националните пълномощия и обичаи ", увери фон дер Лайен.

Всеки би трябвало да има достъп до минимална заплата и EK ще предложи всички страни членки да изработят национална нормативна уредба за това. Брюксел ще се съобрази с националното законодателство, само че с готовност да подсигурява, че трудът може да носи пълностоен живот. " Минималните заплати правят работа, извънредно време е трудът да обезпечава прилични приходи ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коментар на Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система Когато една концепция е нездравословна, само че популист...

Има голяма разлика в минималното възнаграждение в страните от Европейски Съюз – от 312 евро на месец в България до 2142 евро на месец в Люксембург (към юли 2020 г.).
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР