Европейската комисия създава Обсерватория и форум на ЕС за блокчейн

...
Европейската комисия създава Обсерватория и форум на ЕС за блокчейн
Коментари Харесай

Стартира европейска Обсерватория и форум за блокчейн

Европейската комисия основава Обсерватория и конгрес на Европейски Съюз за блокчейн технологии. Проектът се изготвя с поддръжката на Европейския парламент и има за цел да сплоти пазарни експерти, бизнесмени и разработчици от региона, както и всички останали заинтереовани страни, оповестиха в четвъртък от еврокомисията.

Технологията блокчейн стана доста известна след навлизането на крипто валутите като Биткойн и Етериум, които са построени на нейната база. Тя разрешава равномерното запазване на информация в цялата мрежа. Според специалистите, блоковите вериги се използват все по-широко, защото обезпечават висока сигурност и бистрота на онлайн транзакциите.

До 2020 година Европейската комисия ще обезпечи до 340 млн. евро за финансиране за планове, основаващи се на авангардната технология. Пилотните планове включват съществени участници от обичайните браншове, като банки, застрахователи, фондови тържища, логистични сдружения и други

Целта на новите структури е да бъдат внедрявани технологиите за блокови вериги в поддръжка на уговорката стихотворец от Европа към осъществяващите активност в региона на блоковите вериги.

Обсерваторията ще търси благоприятни условия за трансгранично съдействие сред най-хубавите европейски специалисти в открит конгрес. Специалисти в региона ще могат да взаимодействат и намерено да способстват за софтуерното развиване.

Като сътрудник със стабилен опит е притеглен ConsenSys - открит в Европа световен състезател, определен посредством търг. Софтуерната компания е учредена при започване на 2015 година и създава програмен продукт за интервенции с блоковата верига Етериум. След подписването на контракта на 29 януари 2018 година ConsenSys ще работи в тясно съдействие със службите на Европейска комисия по ръководството на Обсерваторията и форума на Европейски Съюз.

Обсерваторията и форумът на Европейски Съюз са основани като пилотен план на Европейския парламент, препоръчан от евродепутата Якоб декор Вайцзекер, в поддръжка на активността на Комисията в региона на финансовите технологии.

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел разяснява, че блоковите вериги ще трансформират разпоредбите на играта и е значимо Европа да бъде отпред в тази област. Според нея за това е нужна удобна среда и обединен дигитален пазар, въз основата на блокчейн, а основаването на профилираните институти е стъпка точно в тази посока.

Заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис, чийто сектор е финансовата непоклатимост уточни, че измежду множеството технологии, насърчаващи цифровите нововъведения, блоковите вериги имат капацитета да преобразят напълно финансовите услуги и пазари.

Според Андрус Ансип, заместник-председател по въпросите на цифровия обединен пазар, блоковите вериги са благонадежден инструмент за прехвърляния при високо равнище на сигурност и без медиатор. Това ще докара и до сензитивно понижаване на разноските.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР