Европейската комисия съобщи тази сутрин, че е постигнат достатъчен напредък

...
Европейската комисия съобщи тази сутрин, че е постигнат достатъчен напредък
Коментари Харесай

ЕК отчете достатъчен напредък в първата част на преговорите с Лондон

Европейската комисия заяви тази заран, че е реализиран задоволителен прогрес в първата част от договарянията по отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Комисията предлага на Европейския съвет да одобри същото умозаключение.

 © Българска телеграфна агенция
Дали тази рекомендация ще бъде взета поради държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз ще преценяват идващия петък. Ако Европейският съвет показа мнението на Европейска комисия, ще бъде решено договарянията да преминат към разискване на бъдещите връзки с Лондон.

Комисията посочи, че оценката ѝ почива на взаимен отчет, подсилен през днешния ден от английския министър председател Тереза Мей при среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Комисията е задоволена от постигането на задоволителен прогрес по въпросите за правата на жителите, финансовите отговорности на Лондон и границата сред Ирландия и Северна Ирландия.

Юнкер разяснява, че постигнатото съглашение е " заслужено ", само че предстои на утвърждение от страните в Европейски Съюз. По неговите думи комисията е подготвена да стартира неотложно договарянията във втората част. Европейска комисия отбелязва, че договарянията с Лондон би трябвало да приключат до идната есен. Договорените резултати подлежат на утвърждение от Европейския парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР