Европейската комисия съобщи днес, че е решила да предяви искове

...
Европейската комисия съобщи днес, че е решила да предяви искове
Коментари Харесай

Брюксел ще съди България и заради законите в областта на морското право

Европейската комисия заяви през днешния ден, че е решила да предяви искове пред Съда на Европейския съюз против България, Финландия и Гърция за това, че не са я уведомили или са я уведомили единствено отчасти за националните ограничения за използване на разпоредбите на Европейски Съюз за морското пространствено обмисляне, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавите в Европейски Съюз трябваше да вкарат директивата в националното си законодателство до 18 септември предходната година. Комисията ще изиска съдът да наложи дневна глоба от 14 089,60 евро на България, 7739,76 евро дневно на Финландия и 31 416 евро на Гърция от датата на постановяване на правосъдното решение досега, в който директивата бъде изцяло въведена.

Производствата против България, Финландия и Гърция за определяне на нарушаване започнаха през ноември предходната година, а през юли тази година бяха изпратени стимулирани мнения. България и Гърция не са уведомили комисията за приемането на ограниченията, нужни за използването на директивата.

Конкуренцията за морското пространство - за уреди за възобновима сила, мореплаване, лов на риба, водни култури и други типове приложимост - акцентира нуждата от взаимно и по-съгласувано ръководство на водите в Европа, прецизира Еврокомисията.

Морското пространствено обмисляне работи в трансграничен и междусекторен проект, с цел да обезпечи ефикасно, безвредно и стабилно реализиране на човешките действия в морето, се добавя в известието.

По-рано през днешния ден Европейската комисия съобщи, че ще предяви иск против България, Испания, Люксембург и Румъния поради законодателството за авторското право.

Брюксел заяви също, че е решил да приключи процедурата против България във връзка използването на директивата за автоматизиран продан на данъчни мнения в Европейски Съюз. Комисията приветства ограниченията от нашата страна, Кипър и Португалия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР