Европейската комисия съобщи, че от днес в ЕС става възможно

...
Европейската комисия съобщи, че от днес в ЕС става възможно
Коментари Харесай

EК разреши издаването на COVID-сертификати след антигенен тест

Европейската комисия заяви, че от през днешния ден в Европейски Съюз става допустимо издаването на COVID-сертификати след осъществяване на антигенно проучване, съобщи Българска телеграфна агенция. С смяната ще бъде улеснено издаването на документи на хората, чието заразяване е открито единствено по този метод.

Комисията прецизира, че до момента документи за инфектирани (и преболедували) се издаваха единствено при удостоверение на положението с PCR тест. Занапред данните от бързите антигенни проучвания ще бъдат приравнени с PCR, когато са направени в лаборатория и са от производител, включен в съответните описи на Европейски Съюз.

Ще се признават със задна дата данните от антигенни проучвания, направени след 1 октомври предходната година.

Европейска комисия прецизира, че решението е обвързвано с оценката на учените и цели облекчение на системата за проучвания, натоварена от покачвания брой инфектирани поради разпространяването на разновидността омикрон на ковид. COVID-сертификатите на Европейски Съюз са предопределени за пътувания в общността и притежателите на годен документ следва да не бъдат подлагани на спомагателни условия за прекосяване на границите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР