Европейската комисия съобщи, че днес ще бъде домакин на минисреща

...
Европейската комисия съобщи, че днес ще бъде домакин на минисреща
Коментари Харесай

Еврокомисията пак търси места за мигранти

Европейската комисия заяви, че през днешния ден ще бъде хазаин на минисреща на високо ниво за разпределение на мигрантите, спасявани в Средиземно море, сред страните-членки на Европейски Съюз, заяви БНР, като се базира на италианската осведомителна организация АНСА.

На срещата са поканени 12-те страни от така наречен " ос на искащите " – Италия, Франция, Германия, Австрия, Испания, Португалия, Люксембург, Холандия, Белгия, Малта, Гърция и Ирландия – и ще се организира с присъединяване на съветници по външните работи. Срещата ще премине при закрити врата, отбелязва Ройтерс.

Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо заплаши през вчерашния ден неговата партия да гласоподава за заледяване на вноската на страната в Европейски Съюз, в случай че други страни от Съюза не се съгласят да одобряват мигрантите на борда на транспортен съд на бреговата защита в Сицилия, съобщи Ройтерс.

Три дни откакто плавателния съд " Дичоти " дебаркира в Катания, 150 пълнолетни мигранти остават на борда му. 27 малолетни получиха позволение да слязат в сицилианското пристанище след към седмица в морето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР