Европейската комисия публикува последния си отчет за количеството загинали в

...
Европейската комисия публикува последния си отчет за количеството загинали в
Коментари Харесай

Ето кои са страните с най-опасни пътища в ЕС

Европейската комисия разгласява последния си доклад за количеството починали в пътнотранспортни катастрофи на територията на целия Европейски съюз.

През 2018 на европейските пътища, в резултат на ПТП-та са починали 25 100 души.

Румъния и България имат най-висока смъртност на пътя в Европейския съюз. Това демонстрират анализите на Европейската комисия за 2018 година Според статистиката 96 души в Румъния и 88 в България са починали на 1 млн. население през предходната година. На трето и четвърто място се подреждат Латвия (78) и Хърватия (77). След тях следват Полша (76), Унгария (64), Гърция (64), Чехия (62), Литва (61) и Люксембург (60).

Най-безопасни са пътищата на Англия, Дания и Ирландия, където смъртността при произшествия е сред 28 и 31 души на милион население. В множеството европейски страни тежките произшествия със гибел са под 60 на милион.

Въпреки мястото на България в черната ранглиста през предходната година, страната е съумяла да понижи с 9% съдбовните пътни произшествия и е измежду страните с максимален напредък, дружно със Словения, Литва, Словакия и Кипър. За последните 8 години тежките произшествия със гибел в България са намалели с 20 %.
Използването на смарт телефони по време на шофиране към този момент се е изкачило в четворката на най-честите аргументи за произшествия по пътищата наред с превишената скорост, използването на алкохол и опиати и неизползването на защитни колани на задните седалки. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР