Европейската комисия публикува данни, че икономическият ръст в България за

...
Европейската комисия публикува данни, че икономическият ръст в България за
Коментари Харесай

Каримански: Рискът е много голям, ако до 10 юни не бъде приет бюджета

" Европейската комисия разгласява данни, че икономическият растеж в България за 2023 година няма да бъде толкоз оптимистичен, колкото е на Министерството на финансите. МФ дава 1,8%, Европейска комисия и много от интернационалните финансови институции плануват 1,5%. Много огромен е рискът, в случай че до 10 юни не бъде признат бюджет ". Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия финансовият специалист Любомир Каримански, някогашен активист на " ИТН ".

" Изпадаме в обстановка, в която колкото доходи имаме, толкоз разноски можем да вършим. А в това време финансовият министър показа картина за първото тримесечие на 2023 година, която демонстрира, че за първото тримесечие на 2023 година темпът на разноските е два пъти по-висок от темпа на приходите за страната ", предизвести Каримански.

Той съобщи, че при липса на бюджет " ще би трябвало да се лишим с доста неща, свързани със общественото подкрепяне. Ще би трябвало да се лишим даже от част от неща, които са свързани с всекидневието на ведомствата и първостепенните разпоредители с бюджет. Трябва предпочитано да изпълняваме разноските до такава степен, докъдето ни стигат приходите. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР